Om os

BROGAARD ARKITEKTER er en mindre tegnestue med base i Køge med speciale i erhvervsbyggeri, boligbebyggelser og enfamiliehuse.
Tegnestuenavnet antyder arkitekter i flertal selvom tegnestuen foreløbig drives af undertegnede Kent Brogaard. Der er foreløbig ingen ansatte men ambitionen er at optage samarbejde med en eller to arkitekter mere.

Strategisk samarbejde 
Tegnestuen har etableret strategisk samarbejde med andre rådgivere for at kunne tilbyde eller formidle ydelser som ligger udenfor vores daglige arbejdsfelt således:
- JJW Arkitekter, workplacedesign, landskab
- Rambøll Roskilde, konstruktioner

Indehaver
Tegnestuen er grundlagt i 2014 af Arkitekt Kent Brogaard
Kent Brogaard har mange års bred erfaring i arkitekt-rådgiverbranchen, nederst på siden kan du se eksempler på projekter som han har udført i sin tidligere karriere.

Uddannelse
-Arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København
-Byggeøkonom MDB
-Certificeret Passivhusdesigner (lavenergihuse)
-Projektlederuddannelse
-DGNB certificeret konsulent, Green Building Council

Senest ansat hos JJW Arkitekter - Se CV her

Om arkitektur
Vi forstår begrebet Arkitektoniske kvalitet som noget der ikke alene skal kunne måles ud fra sin egen tid.
Derfor arbejder vi bevidst med at give dine bygninger gode rum, godt dagslys, en klar sammenhæng med omgivelserne, kontakt med uderum, naturen. Der skal være bærende konstruktioner og føringsveje som er robuste ift. skiftende tiders anvendelse og behov. 

Om bæredygtigtighed
Mange mennesker er bekymrede for fremtiden med de globale udfordringer, befolkningstilvækst, klimaforandringer og It-og robotteknologi udvikling (AI).
Et kursskifte er nødvendig og den måde vi bebor kloden på står for en større revision. Byggeriet er central i dette.

læs mere

Eksempler på projekter fra tidlige ansættelse herunder:


foto Anders Hvid

Atrier/Tryg Hovedkontor i Ballerup/Arbejde udført som sagsarkitekt hos JJW Arkitekter

Stine Bosse m.fl. fortæller om "Det levenede hus" som Atrierne er en del af (10 min.)Hør Stine Bosse m.fl. fortælle om projektet

Projektet omfatter ombygning af Tryg hovedkontor i Ballerup og Bergen. Billedet viser et interiør fra atrie i Ballerup. Ombygningen var et strategisk ledelsesværktøj i forbindelse med et større internt identitets-løft under ledelse af Stine Bosse. Atrierne  blev til ved inddragelse af 3 eksisterende gårdrum og gav mulighed for ny interne koblinger mellem afdelinger - en ny måde at bevæge sig rundt og mødes på som blev et aktivt - socialt og forhold til at skabe nye tværfaglige kontakter. 
Samtidig blev atrierne i hele sin arkitektur, materialer, indretning, møblering mm. en hjørnesten i identitets-løftet.  Atrierne blev opført i 2 hhv. 3 etager. Konceptet er udviklet som integreret designløsning ift. teknik i samarbejde med Grontmij (nu Sweco). 

 

foto Jacob Gallt

Frøsiloerne Islands Brygge/Arbejde udført som sagsarkitekt hos JJW Arkitekter
Frøsiloerne er blevet et ikon i Københavns havnefront og indeholder 84 boliger med panoramaudsigt. Projektet et blevet til efter koncept af den hollandske tegnestue MVRDV, NCC som projektudvikler og JJW Arkitekter som lokal arkitekt. Det geniale i ideen er hænge alle boligerne udenpå betonsiloerne og bruge det indre til et spektakulært trapperum. En bygning som har krævet en helt særlig tilgang ift. kontruktioner, brandløsninger, installationer, overdækning og ikke mindst i forhold til det samarbejde der fik det til at lykkes.

Areal: 10.584m2  Byggerår: 2005
Link til JJW
Link til  MVRDV