Norfors

(Projekter udført som underleverandør til JJW Arkitekter)
Norfors i Hørsholm er et såkaldt waste to energy anlæg. Indenfor de seneste 3 år er der opført en ny ovnlinje -L5. Udført som underrådgiver til JJW-Arkitekter

Nyt kontrolrum

Nyt kontrolrum indbygges i ny byning ovenpå eksisterende kontrolrum og ved indragelse af del af balkon i affaldssilo. Kontrolrummet rummer en reception som tager imod interne og eksterne besøgende, selve kontrolrummet samt div. velfærdsfacilliteter. Indretningen er udført så operatører har egen ingang. Der er etableres afskærmet ovenlys for at give operatører bedst mulig dagslyst. Overflader er birkefiner (inventar og akustisk vægbeklædning) , træbetonlofter og synlige, sortmalede konstruktioner mv. Der et adgang til balkon/flugtvej i det fri.
Rendering herunder viser bagside af receptionsområdet, ovenlys og køkken set fra selve kontrolrummet.

 

 

 

 

 

Ny aflæssehal

Der er opført ny aflæssehal af hensyn til støj og støvgener i omgivelserne. Samme arkitektur som anlægget iøvrigt. 

 

 

Ombygning af gamle ovnlinjer 1-3 mm

Den gamle ovnhal som indeholdt 3 ovnlinjer er ombygget til at indholde et bl.a. et nyt varmepumperum og nyt elrum. Mellembygning med fjernvarmecentral er ombygget med nyt højere tag for at rumme fjernvarmeledninger.
 

I forbindelse med projekteringen har tegnestuen udført Navisworksmodeller fælles brug ved koordinering mellem procesanlæg og bygningsfag, konstruktion, lukning, komplettering og ventilation. Udsnit af model herunder. Varmepumperum (gule) med el-trace over "tag" til 10kV rum til højre.  til toppen