Naturcenter Amager Strandpark

Vandet, sandet og himmelen står fadder til disse skæve, rå træhuse

 

 

Projektering og fagtilsyn udført for JJW-Arkitekter. Link til JJW her Læs bla. arktikel om projektet fra Arkitekten (v. Lars Lindeberg/JJW)
Naturcenteret er placeret i den nordlige ende af strandparken tæt på badeanstalten Helgoland og overfor Sundby Havn. Det lille anlæg rummer ud over naturcenteren en bygning for idrætsforeninger (Den blå foreningsby) som har tilknytning til vandet og strandparken.

Alle bygninger er opført som rene træbygninger, beklædt med ubehandlet douglas gran (ligner lærk men slår sig mindre) og grønne tage. Naturcenteret er selvforsynende med el i kraft af solceller inbygge i det grønne tag. Bygningerne og uderummene er formet med henblik på reducere gener fra vinden i det ellers åbne strandlandskab.

Der er designet speceille ståljalousidøre som udgør både solafskæmning og sikring. Indvendig er isoleringen i taget udnyttet til at regulere akustikken ved hjælp trælamellen og lyddug. 

 

 

Foto Laura Stamer