Dykkercenter

Vi mødes i porten, butik med (under)vandsstemning

 

 

 

 

Dykkercenter for SCUBAGEAR  på Havkajakvej nærmest strandstationen.

Dykkercenteret sælger dykkerudstyr, arrangerer kurser, dykkerture servicerer og reparerer grev samt udlejer plads til privat dykkergrej mm. Centret er et sted hvor alle med interesse i dykning mødes og hænger ud.

Der er behov for af-og pålæsning af en grej tæt på værksted, opbevaring bl.a. i forbindelse med dykkerture udenfor strandparken. Beliggenheden lige til kanalen vil naturligvis blive udnyttet på flere måder; undervisning etc.

Forslaget går ud på at arrangere funktionerne omkring en "port" åbning ud til kanalen med plads til at køre et par store biler ind foran.

-porten "trækker" publikum og skaber aktivitet ved at koncentrere al til og fra trafik alle funktioner - og bliver i sig selv et meget anvendeligt sted ved at være overdækket - klargøring til dykkerture, briefing, udendørs udstilling hænge ud med en kop kaffe etc.

Over porten er der adgang til en tagterrasse til grillaften på gode dage.

 

Det store butikslokale er tænkt at skulle have en særlig stemning. Alle der har en særlig interesse (uanset hvad) kender glæden ved at komme til stedet hvor de har alt gearet, den tætte stemning, lugten etc.

Dykkercentrets butik arbejder med denne forventning og vil give kunder og besøgende den oplevelse som kun forbindes med dette sted og som man bare ikke kan få nok af.

Virkemidlerne er et højloftet rum, lidt indadvendt. Stemningen sættes med den lange skranke som fokuspunkt iscenesat med lys der filtreres ned gennem svære trækonstruktioner fra ovenlys i hele skrankens længde. En lysoplevelse som kan minde om at være 3m under vandet (lidt banalt måske men...). Indgangen via porten er lidt underspillet for at forberede øjnene til det særlige lys.

Forslaget skal betragtes som en ideskitse (udført på et 2 dage). Afventer pt. afklaring af lokalplanforhold.